16. maj, 2014

15 maj Burg Travemunde

Vilken kontrast! Vaknade i morse av att det var alldeles tyst utanför båten för första gången på en månad. Öronen har vant sig vid det speciella ylandet och dunkandet från riggen. Senaste veckan har detblåst oavbrutet 10-12 m/s och 15 i byarna. Det har inte varit möjligt att sitta ute annat än i lä och mellan skurarna. Så här i båt är man så påtagligt beroende och påverkad av vädret vare sig det är bra eller dåligt. Nu hade vinden lagt sig totalt under natten – antagligen för att ta ifrån något annat håll, men enligt alla väderrapporter ska det hålla i sig några dagar. Väderrapporten är ett viktigt inslag i vardagen – just nu jämförs danska, tyska, franska lokala, kort o långsiktiga, översiktliga hög o lågtryckens väg barometertryck vind och vågrikting och styrka. Allt ska inhämtas, tolkas, diskuteras och stämmas av. Var finns bäst prognoser och NÄR slutar det blåsa! Hemma är möjligen temperatur och regn eller sol intressant.

Nu är vi – och en massa andra båtar på väg igen. För oss är det sista etappen på väg till Travemunde där vi fått tid att lyfta av masterna imorgon. Sen går vi in i kanalerna och då betyder vädret (nästan) inget längre. Fast visst vore det en tröstmed lite av den sol och värme som var ett av målen med den här resan!

Framme i Travemunde efter en jättefin dag med sol, lättavindar och alltmer lugn sjö så firade vi ankomsten med litte bubbel och goda tillbehör.