16. maj, 2014

16 maj Böbs varv Travemunde

En lång intensiv dag med massor av motion och jobb. Först ta ner och packa segel tampar bommar och allt som inte kommer att behövas utan master sen skruva isär alla riggdelar som håller masterna uppe - det blir ganska mycket med två master. Sen snabbt in under mastkranen för att lyfta upp masterna på kajen packa dem och så ner igen på taket till båten. Allt måste gå fort för båtar sjösattes på löpande band och masterna lyftes på direkt.

Hamnen här är oerhört välutnyttjad. Förutom sjösättning och reparationshallar på kajen ligger bryggor kors och tvärs med plats för hundratals båtar i alla storlekar från fiskebåtar till enorma lyxjakter och tom ett tremastat skepp tätt packade. Det har sina problem när båtar ska in och ut i suget och virvlarna från de enorma "Finlandsbåtarna" från Ystad och Malmö mm kommer in och vänder i floden precis utanför varvet. Det finns alltid något som händer och är värt att studera..

Allt i båten är nu klart och förberett för kanalfärd och alla slussar som också ska passeras -jätteskönt. Vädret har också varit högsommarlikt - så nu ska jag inte klaga en enda gång till. Till på köpet frossade vi på massor av vit och grön sparris med lufttorkad skinka och hollandaise....